Hur börjar man och vad bör man tänka på?

Hur börjar man och vad bör man tänka på?

Om du vill lära dig att bli en duktig Tarotläggare är det första du bör tänka på att välja en lek som passar för just dig och som även öppnar upp din medialitet. Idag finns det hundratals lekar på marknaden och det går dessutom att beställa på nätet. Hos vissa butiker kan du bläddra i pärmar för att skapa en uppfattning om kortlekens utseende, färger och storlek. Det är också en klar fördel att köpa några bra böcker som handlar om Tarot och studera dessa noggrant innan du sätter igång på riktigt.

Det är viktigt att du känner dig trygg med den kortlek som du har valt och därför är det bra att öva på egen hand till en början. Öva på olika sorters läggningar och ha dessa som uppslagsböcker när du tolkar. När du sedan börjar lita på din intuition kan du börja tolka korten för andra, ett tips är att börja med närstående eller vänner. Som med allt här i livet – övning ger färdighet.

Hur du går tillväga och när du känner dig redo att tolka för andra är helt individuellt. Vissa studerar böcker och övar själv väldigt länge innan de är bekväm att lägga inför andra. Medans andra kanske inte läser en enda bok om Tarot innan de sätter igång och det fungerar jättebra för dem.

Några saker att tänka på 

När det är dags att prova dina vingar på någon annan kan det vara fördelaktigt att tänka på några saker. Framförallt är det viktigt att skapa en lugn och harmonisk plats för mötet. Detta är egentligen för dig själv eftersom mycket människor eller störelsemoment runt om kan störa och kan göra läggningen extra svår. Även här ger övning färdighet och det kan vara en bra träning med störelsemoment runt om men om du ska lägga för någon för första gången är det onödigt att skapa störningar. Ett annat tips är att rena platsen med rökelse eller vit salvia för att göra det mer rent och vackert. Vatten, blommor och tända ljus bidrar också till trivsel och hjälper till att ta in de olika elementen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *