iPhone reparation

iPhone reparation

Om ens iPhone går sönder så pass kraftigt att den behöver repareras så är det smidigast att skicka iväg telefonen på en iPhone reparation. Det kan man antingen göra till Apple eller till en annan butik som genomför reparationer av iPhone telefoner. Om man skickar iväg den på reparation hos Apple så kan man vara säker på att ens iPhone repareras av hög kvalitet och att de trasiga delarna ersätts med originaldelar från Apple. Att använda sig av Apples iPhone reparation brukar dock vara rätt dyrt, speciellt i jämförelse med att använda andra reparatörer eller att reparera telefonen själv. 

iPhone reparation hos Apple

Om man väljer att laga sin iPhone via Apples reparationsservice så finner man all nödvändig information på deras hemsida. Man brukar behöva boka en tid för ett möte med en av deras anställda, som tillsammans med ägaren av iPhone avgör vad som behöver lagas, hur det kommer gå till och hur mycket det kommer att kosta. Sedan lämnar man in telefonen, får den lagad och hämtar upp den igen när reparationen är färdig. Som exempel så brukar ett skärmbyte hos Apple på en iPhone kosta några tusenlappar. 

iPhone reparation hos annan reparatör 

Om man väljer att inte använda Apple för sin iPhone reparation så har man ett par olika alternativ. Man kan antingen välja en reparatör som är certifierad av Apple. Det är en kvalitetsstämpel på reparationen, och då brukar de använda originaldelar från Apple. Om man vill ha det billigaste alternativet, förutom att reparera iPhone själv, så kan man lämna in telefonen för reparation hos en butik som inte är certifierad. Då används i regel inte originaldelar, men delarna kan fortfarande vara av hög kvalitet. 

Reparera eller köpa ny iPhone?

En del kanske frågar sig om det verkligen är värt att skicka iväg sin iPhone på en reparation jämfört med att helt enkelt köpa en ny iPhone. Här är några fördelar med att reparera istället för att köpa nytt:

  • Om man har orsakat skadan själv så finns det en risk att ens försäkring inte täcker skadan. Då kan det bli en dyr affär att köpa en helt ny iPhone. 
  • Om man inte väljer Apple för ens reparation så kan man komma undan hyfsat billigt med sin iPhone reparation. 
  • Det är bättre för miljön att reparera en gammal iPhone än att köpa en helt ny. 

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *