Webbutveckling/webbutvecklare – frågor och svar

Att arbeta framför en dator, dag ut och dag in, passar inte för alla. Teknik och programmering är också sådant som faller förhållandevis få i smaken men är du en av dom som gillar både det och datorutbildning kanske webbutvecklare är ett jobb som passar för dig eftersom webbutveckling innebär just det. Nedan kan du läsa mer om vanliga frågor och svar som ofta dyker upp om den här typen av jobb.

Vad innebär begreppen webbutveckling/webbutvecklare?

Att arbeta med webbutveckling/som webbutvecklare innebär att man, som namnet antyder, med att utveckla webben. Det kan handla om olika typer av tjänster och produkter, så som:

  • Webbplatser
  • Appar
  • E-handelsplatser

Webbutvecklarens arbetsroll består till stor del av att sköta programmering och kodning.

Vilken utbildning krävs för att man ska få jobb inom området?

Man kan läsa till webbutvecklare både via högskolor och privata utbildare men det finns också möjlighet att få jobb även om man saknar utbildning. Det kanske inte är så vanligt men är man duktig på det man gör finns den chansen. Om inte annat kan man som självlärd starta ett eget företag inom webbutveckling om man inte orkar utbilda sig för att få en anställning.

Behöver man några speciella egenskaper för att passa för jobbet?

För att lyckas inom yrkesrollen finns en del personliga egenskaper som kan vara bra, som för dom flesta yrken. I det här fallet är det såklart en fördel att vara tekniskt lags och intresserad, samt att man är lösningsfokuserad och klarar av att arbeta under press då och då.

Dessutom är det viktigt att vara noggrann, då webbutveckling är ganska avancerat och det inte finns utrymme för något slarv. Som anställd hos ett företag kan det också vara en fördel om man har god samarbetsförmåga med andra, då stora uppdrag ofta delas in i olika områden.

Hur mycket kan man tjäna?

En fråga som dyker upp frekvent och i olika sammanhang kring webbutveckling/webbutvecklare är hur mycket man kan tjäna. Det finns egentligen inget direkt svar på den frågan eftersom det kan skilja sig ganska mycket, beroende på om man är anställd eller egen företagare, hur lång erfarenhet man har, hur duktig man är och så vidare.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *