FAQ om outsourcad support

Läs mer om outsourcad support och vilka fördelar denna tjänst kan innebära för företag.

Vilka tjänster finns inom outsourcad support?

Det går att outsourca alla supporterärenden som kan hanteras på distans. Det kan exempelvis innebära lead-generering, proaktiv chat, inkommande kundtjänst samt hantering av prenumerationstjänster.

Kan hela supporten läggas ut på outsourcing?

Ja, det är fullt möjligt även om det vanligaste är att enbart delar av supporten läggs ut. Det beror främst på företagets behov av support. Men även utifrån hur lätta/svåra supporterärenden som företaget få in.

Blir det billigare?

Både ja och nej. För vissa företag kan det bli billigare att välja outsourcad support istället för att ha egen personal till dessa ärenden. För andra företag handlar fördelarna istället om att få in kompetens som inte nås hos den egna personalen. Detta exempelvis med språkkunskaper eller möjlighet att erbjuda support på obekväma arbetstider.

Hur sker supporten?

Kundsupport kan ges via en rad olika kommunikationsvägar. Det är helt upp till företaget att avgöra hur denna kommunikation ska ske:

  • E-post
  • Chat via hemsidan
  • Social media
  • Telefon
  • Videosamtal

Sker supporten från andra länder?

Beroende på vad som krävs av supporten kan den ske från callcenter i Sverige eller utomlands. Är det exempelvis engelsk support som önskas och det är relativt enkla frågor kan ofta supporten ske från asiatiska länder. Fördelen är i detta fall att supporten kan ske till betydligt lägre pris än i Sverige.

Kan outsourcing användas istället för tillfällig personal?

Ja, en vanlig anledning till att välja outsourcad support är att få hjälp under perioder med extra hög belastning. Istället för att ta in tillfällig personal läggs en större del av supporten över på ett callcenter. Då de är insatta i företagets verksamhet kan de lätt växla upp/växla ner helt utifrån behovet hos kunden.

Vad innebär ”kundtjänst på obekväma arbetstider”?

Genom att välja outsourcad support kan ett företag erbjuder support även på obekväma arbetstider så som sena kvällar och helger. Den externa supporten tar då emot frågor från kunderna och är det avancerade frågor ges svaret att frågan ska kontrolleras upp och att ett svar kan ges kommande vardag. I detta fall får företagets ordinarie kundsupport frågan och kan därmed svara när de är tillbaka under ordinarie öppettider.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *