Golvslipning – göra det själv eller anlita en firma?

Golvslipning – göra det själv eller anlita en firma?

Dags för en golvslipning? Klart är att det kan lyfta ett helt hem. Vanligt är att man gör det på trägolv, men det förekommer även att privatpersoner har betonggolv i sina hem idag. Det går även att slipa dessa, även om det sannolikt inte behöver göras med lika jämna mellanrum som på trägolv.

En golvslipning kan vara särskilt aktuellt när det finns små repor och jack i golvet, som inte går att få bort på annat sätt. Ett massivt trägolv tåls att slipas många gånger, och det ser nästan ut som nytt när du gör det. Givetvis är det betydligt enklare (och billigare) än en golvslipning.

Men bör man göra det själv, eller anlita en firma för det?

Att göra det själv

Gör man det själv bör man vara beredd på att det kan vara ett ganska tungt jobb, särskilt om det är en större yta som ska täckas. Först och främst behöver man få tag på en golvslipmaskin, vilket enklast hyrs hos byggvaruhus eller uthyrningsföretag i närheten av dig. Bor du i en större stad som Stockholm eller Göteborg (framförallt Stockholm) har du sannolikt flera aktörer att välja mellan, och kan enkelt jämföra deras priser och utbud. Titta även på att hyra en kantslip, för utrymmen där den ordinarie golvslipen helt enkelt är för stor.

Om man inte har någon erfarenhet av golvslipning sedan tidigare, är det viktigt att man läser på ordentligt. Det är viktigt att man förbereder golvet på rätt sätt (slår in spikar som sticker upp till exempel) och att man arbetar med rätt grovlek på sandpappret.

Att låta en firma göra jobbet

Bor du i en större stad som Stockholm är det enkelt att få tag på en firma som sysslar med golvslipning, även om det är på kort varsel. Det bästa är att ta in offerter från flera olika firmor och jämföra deras priser. Du kan börja med att besöka denna sida.

Att låta en firma sköta din golvslipning är givetvis bekvämt. Men så kostar det också lite mer. Många anser dock att det är värt det, speciellt eftersom det går att göra ROT-avdrag, vilket innebär att 30 % av arbetskostnaden kvittas mot inbetalad skatt. Det här är bara ett alternativ för privatpersoner, eftersom företag inte kan använda sig av avdraget.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *