Skyltskåp eller informationstavla?

Skyltskåp och informationstavlor används flitigt både inomhus och inomhus och kanske lämpar sig det förstnämnda bättre för just utomhusbruk. Dock är båda delarna bra alternativ när man vill nå ut med någon typ av information och beroende på tillgänglighet och andra faktorer spelar det roll vilket alternativ som passar bäst, även om man såklart väljer helt själv. För den som vill ha en bra anslagstavla för information i publika miljöer är skyltskåp utmärkt att använda. Köpa skyltskåp? Via sidan här finns en uppsjö skåp att utvärdera innan förvärv.

Skyltskåp utomhus

Behöver man sätta upp information utomhus kan det lämpa sig bättre med just ett skåp eftersom det skyddar mot väder och vind. Är det vanliga papper som ska sättas upp är risken annars stor att dom blir förstörda efter bara ett kort tag. Ett skyltskåp håller tätt och kan dessutom beställas med lås, så att det bara är tillgängligt för den som har en nyckel. Man riskerar alltså inte att någon obehörig sätter upp lappar eller papper över den egna informationen eller reklamen som satts upp från första början. Risken att något försvinner eller blir stulet är också väldigt liten om det går att låsa skåpet.

Informationstavlor inomhus

Det säger sig självt att en informationstavla lämpar sig bättre för inomhusbruk eftersom det inte finns något som skyddar ifrån de yttre påfrestningarna. Inomhus finns inga sådana risker och dessutom behöver man förmodligen inte skydda innehållet på tavlan på samma sätt som utomhus, eftersom tavlan inte har lika många förbipasserande. Tack vare att det är en tavla och inte ett skåp är det dessutom enkelt och snabbt gjort att byta ut informationen som finns så om det är viktigt, tillsammans med att vem som helst ska kunna göra det, kan en tavla vara ett bättre alternativ.

Det går såklart att göra tvärtom om man vill. Det är inte helt ovanligt att man ser skyltskåp inomhus, och heller inte informationstavlor utomhus. För allmän information och tavlor där vem som helst har tillgång att sätta upp lappar kan en informationstavla vara bra även utomhus, även om regn och annat riskerar att förstöra det som blivit uppsatt. Skyltskåp i inomhusmiljö ser man ofta i trappuppgångar och annat där information som sällan ändas finns. Ett bra tips om man har en informationstavla utomhus är att plasta in det information som ska sättas upp så håller det bättre emot dåligt väder.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *