Att jämföra assistansföretag

Det finns mängder av företag som förmedlar assistans att välja mellan för den som har blivit beviljad ersättning för detta. Faktum är att det i Sverige finns över 1000 olika företag som ägnar sig åt denna typ av tjänster, där vissa bara verkar lokalt och andra över hela landet. Står man inför att göra valet och har flera kandidater att välja mellan är det bra att jämföra några olika assistansföretag innan man fattar ett beslut.

Läs på om företaget

Vid första anblick kan i princip vilket assistansföretag som helst verka bra men det är viktigt att läsa på ordentligt och sätta sig in i verksamheten så mycket som möjligt. Hur jobbar dom med att verkställa insatserna, vad har dom för personalpolitik och hur fördelas ersättningen? 
För att tjänsterna ska vara av hög kvalitét behöver man ta hand om både anställda och brukare och det är därför viktigt att jämföra assistansföretag mot varandra, gärna flera stycken.

Hur ser historiken ut?

Det är också bra att ta reda på hur andra brukare upplever företaget och det är alltid viktigt att be om referenser. Företaget ska också ha en välskött ekonomi, helst flera år tillbaka och kännas som en trygg och stabil verksamhet. Finns det möjlighet kan man också försöka ta reda på hur många brukare som lämnat bolaget till fördel för ett annat, samt hur många brukare och anställda som går under samma arbetsledare.

Bästa sättet att jämföra

Visst kan man läsa på internet och olika företags hemsidor men det bästa sättet för att jämföra assistansföretag är att personligen kontakta dom för att ställa frågor som känns viktiga just för dig. Då får man också en känsla av hur företaget arbetar med att bemöta kunder och hur tillgängliga dom är att besvara frågorna. Får man en bra känsla vid första mötet kanske det är rätt företag för dig och dina behov men om det inte känns bra kan man släppa direkt och gå vidare till nästa. Att välja vilket företag som ska verkställa insatser efter ens egna behov är inget enkelt val. Det finns mycket att välja mellan, både stora och små aktörer, och det finns både seriösa och mindre seriösa företag. Som brukare har man dock friheten att välja precis vilket företag man vill och det är därför viktigt att jämföra ett flertal assistansbolag mot varandra innan man bestämmer sig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *