Magnus Helgesson: mitt turnummer hjälpte mig i Genikampen

I en färsk intervju med Sweden Hotels Magazine berättar entreprenören och föreläsaren Magnus Helgesson om sin medverkan i SVT-programmet Genikampen, där han slutade på fjärde plats.

Helgesson nådde framgång i programmet – han slogs ut strax före finalen – med hjälp av lite okonventionella metoder som man kanske inte förväntar sig när några av Sveriges vassaste hjärnor tävlar mot varandra.

– Vi provade oss fram logiskt och vetenskapligt, men lika gärna som att fortsätta räkna kunde vi i laget ta mitt turnummer. Det har fungerat tidigare och det fungerade nu också. Dina beslut skapas utifrån din karta av samlade erfarenheter, värderingar och de känslor som är förknippade med dem, säger Magnus Helgesson till Sweden Hotels Magazine.

 

Tjänade sin första miljon som 21-åring

Magnus Helgesson har varit entreprenör sedan han var 12 år och var bland annat med och startade restaurangkedjan Harrys som idag är etablerad över hela Sverige.

I intervjun berättar Helgesson om sitt framgångsrecept som tagit honom hela vägen till den position han har idag. Han tjänade ihop sin första miljon redan som 21-åring, men att bara tjäna pengar har aldrig varit drivkraften.

– Det är viktigt att sätta en mening till varför du behöver tjäna pengar, att få humankapitalet, det vill säga människorna, att må bra. Mår du bra, går det bra. Oavsett i vilken bransch dig befinner dig handlar det om att få medarbetarna att känna mening och tillfredsställelse när kunden eller gästen blir nöjd.

Numera delar alltså Magnus Helgesson med sig av sina kunskaper inom ledarskap och entreprenörskap som föreläsare. Han håller ett stort antal föreläsningar i Sverige varje år och har även talat utanför landets gränser i storstäder som London och Barcelona, ofta i stora sammanhang inför flera tusen åskådare.

Han har en klar målsättning med han vill uppnå med sitt föreläsande och hur han vill påverka och hjälpa människor i deras vardagsliv. Alla kan nå framgång i livet om man bara har de rätt verktygen och nycklarna menar Magnus Helgesson.

– Mitt viktigaste budskap är att vi är alla människor och vi har alla mänskliga behov och kan vi lära oss att bemästra dem så kommer vi nå framgång och lycka. Jag vill att man skall känna efter min föreläsning att jag som lyssnat nu fått nycklar och verktyg som jag direkt kan använda för att må bra, för om jag gör det så kommer det gå bra, har Helgesson berättat tidigare.

Har skrivit en bok om ledarskap och entreprenörskap

Magnus har även skrivit en bok om ledarskap och företagande som heter ”Vägen till månen” och som fått mycket fina recensioner. Vårt att berätta om den boken är att Helgesson skrev den på sin iPad. Den första upplagan av ”Vägen till månen” sålde slut snabbt men går idag att läsa gratis digitalt på Helgessons egen hemsida.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *