Så är upplägget på ugl utbildningar

Ugl utbildningar är otroligt populära och finns att tillgå i princip runt om i hela landet. Ugl är dessutom en av dom mest använda utbildningarna i Sverige och syftet med att gå en är bland annat för att utvecklas till en bättre ledare. Här kan du läsa mer om hur upplägget för dessa kurser/utbildningar ser ut samt annat som kan vara intressant att känna till.

Syfte och mål med ugl utbildningar

Ugl, eller utbildning av grupp och ledare, är en utbildning som syftar till stor del på att deltagarna ska lära sig mer om hur olika personer fungerar och agerar i grupp – något som såklart är viktigt som ledare. Man arbetar mycket med konflikthantering, att ge och ta feedback samt mer om olika ledarskapsstilar.

Ugl utbildningar behandlar även följande punkter:

  • Problemlösning
  • Arbete med självkännedom
  • Arbete med självförtroende

Ugl utbildningar riktar sig både till personer inom privat och offentlig sektor och handlar kort och gott om utveckling på flera olika plan. Målet är att varje deltagare ska bli en bättre chef eller ledare och detta uppnås med hjälp av både information, övningar och bra verktyg som man kan ta med sig tillbaka till arbetslivet, efter att utbildningen har avslutats.

Mer om upplägg

Ugl utbildningar ges i internatform – det vill säga att dom som deltar kommer till en kursgård och stannar där tills utbildningen är avslutad. Vid ugl utbildningar stannar man alltså under fem sammanhängande dagar eftersom det är den tid det tar att genomföra utbildningen och alla dess moment.

Vanligen deltar mellan 8–12 personer vid varje utbildningstillfälle och för att varje person ska kunna utvecklas så bra som möjligt är det viktigt att man inte känner någon av dom andra deltagarna sedan innan. Anledningen till detta är för att ingen ska bli begränsad på grund av tidigare kontakter eller bekantskaper – något som annars är lätt hänt. Kanske vågar man inte riktigt uttrycka sig som man vill, om det finns deltagare som man känner sedan tidigare.

Gruppen av deltagare ska helst också vara blandad både vad gäller åldrar, kön och etnicitet – det ger bra förutsättningar för att lära mer om hur olika människor fungerar i grupp.

Utbildningarna leds av två stycken handledare som är certifierade av försvarshögskolan – som tagit fram kursplanen för ugl.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *