Skyddsprodukterna som behöver köpas in inför fönsterrenoveringen

Skyddsprodukterna som behöver köpas in inför fönsterrenoveringen

Är era fönster i behov av renovering? Kanske har en ruta gått sönder, kittet börjat spricka eller fukt börjat läcka in. Sätt säkerheten först och börja med att köpa in skyddsprodukterna som krävs innan en fönsterrenovering kan starta.

Skyddshandskarna

Kanske den skyddsprodukt som de allra flesta använder vid olika slags hantverksjobb. Att använda skyddshandskar när glasrutor ska hanteras är självklart för att skydda händerna mot de vassa skivorna. Kom även ihåg att ha på dig dessa handskar när karmen ska skrapas då risken alltid finns att slinta med verktygen.

Skyddsglasögonen

Allt för många tänker på skyddshandskarna men slarvar med skyddsglasögonen. Men på ett sätt kan glasögonen sägas vara ännu viktigare. Små flisor av glas kan sprätta iväg när man skrapar på karmarna eller lyfter bort det trasiga glaset. En enda flisa kan, med otur, skapa stora skador på ögat och i värsta fall resultera i minskad synfunktion.

Det bästa är här att välja skyddsglasögon med kåpa. Med det menas att skyddet inte bara är framåt utan även på sidorna och tätt mot ansiktet. Därmed finns ingen glipa där små flisor kan råka tränga in.

Skyddspapp

Första steget i en fönsterrenovering är att ta bort eventuella trasiga glas. Men innan detta sker bör papp läggas ut på marken så att alla små glasflisor hamnar på denna papp istället för på marken. När glaset är borttaget kan pappen vikas ihop och tas bort. På så vis behöver inte risken uppstå att någon skulle få glas i foten om de går nära fasaden.

Skyddsplast

När fönstren är borttagna är nästa steg att renovera fönstren och måla dem. Är det en mindre fönsterrenovering som ska ske kan det genomföras på plats men då behöver man även tänka på skyddet som behövs vid rengöring och målning av dessa fönster.

När fönstertvätt appliceras är det bra att skydda över glaset eftersom detta kan skapa vissa missfärgningar. Det är även bra att skydda växterna som växer precis nedanför dessa fönster. Fönstertvätt är visserligen inte farligt för miljön men stor koncentration på samma ställe kan påverka vissa växter. Med skyddsplast och isoleringstejp kan enkelt både växter och fönster skyddas.

Är man osäker eller aldrig arbetar med större glas innan kan det vara väl värt att vända sig till fönsterrenoveringstockholm.nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *