Snabbare rekrytering i Stockholm

Snabbare rekrytering i Stockholm

Att tillsätta personal kräver stor eftertänksamhet och en hel del förberedelser. En felrekrytering kan kosta företaget stora summor och fördröja arbetet med att hitta rätt kandidat. Vid rekryteringsförfaranden i Stockholm har man kunniga rekryterare till sin hjälp. Utbudet rekryteringsföretag är stort både i stora och små städer. Vissa av de större aktörerna på denna marknad har kontor runt omkring i landet. Andra har valt att förlägga sin verksamhet till en av de större orterna. Innan man initierar rekryteringen är det viktigt att man gått igenom behovsbilden. Denna ligger till grund för de krav som sedan förmedlas till kandidater. Är man osäker på hur nyckelrollen skall formuleras, kan man få stor hjälp av de som erbjuder rekrytering i Stockholm. Dessa företag har en genuin förståelse för hur man rekryterar och söker kandidater. I vissa fall kan de bidra med viktig input för verksamheten genom sin erfarenhet.

Intervju och första kontakt

En av fördelarna som kommer genom att anlita rekryteringsföretag, är att man inte behöver spendera lika mycket tid för att hitta rätt. Rekryteringsföretaget tar den första kontakten och kan även vara behjälpliga när det blir tid för referenstagning samt intervjuer. Viktigt är dock att man har en bra relation till det rekryteringsföretag man vänder sig till. I och med att man överlåter ett flertal stora beslut till denna aktör, behöver man känna förtroende för att de följer önskemålen i samtal med kandidaterna.

Det är inte ovanligt att man talar om riskerna med en felrekrytering. Dock är det inte lika ofta man diskuterar risken att missa just den kandidat som kunnat fylla skorna utomordentligt! Att ha snäva krav för vad man söker kan minimera arbetet. Samtidigt följer detta med en risk om att missa den som rör sig i periferin och som kanske inte till fullo kan leva upp till de hårda skallkrav man avtalat. Många uppdragsgivare väljer att själva hålla i den sista gallringen. Detta för att man skall kunna fånga upp intressanta personer som annars riskerar att försvinna i antalet.

Vid intervju kan man använda sig av rekryterare som ett stöd. Dessa personer har mycket goda erfarenheter av att hålla i intervjuer och vet hur man kan få fram just sådan information som avgör huruvida det skulle bli en bra rekrytering eller inte. Det är sällan bara en fråga om strikt kompetens. Många gånger är det avgörande att man kan passa in i den företagskultur som råder på arbetsplatsen.

Hitta mer information på: https://www.rekryteringstockholm.biz


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *