Söker du kontor i Falun?

Söker du eller ditt företag kontor i Falun? Det finns generellt goda utsikter att hitta ett kontor som passar. Priserna för dessa varierar, men har gemensamt i att de ligger på en rakt igenom human nivå.

Hyr ett mindre kontor – jobba på distans

Arbetsmarknaden förändras hela tiden och digitaliseringen har minst sagt ändrat förutsättningarna de senaste 20 åren. Det är inte som förr då man som anställd stämplade in på morgonen och ut på kvällen. Nej, idag är flexibilitet ett ledord och det innebär att ett företag kan ha sina anställda utplacerade lite varstans i Sverige – eller världen, för den delen.

Att hyra ett mindre kontor i Falun och arbeta åt ett större företag i Stockholm är fullt möjligt – och det är även något som, i många fall, uppmuntras av arbetsgivare som genom detta kommer undan dyra kostnader för exempelvis kontor i huvudstaden. Som tidigare nämnt: kostnaderna för kontor i mindre städer är mer humana och rimliga.

Staden utvecklas och expanderar

Liksom många andra städer av liknande storlek så har Falun dragits med problem i form av utflyttande ungdomar och en åldrande befolkning som stannar kvar. Urbaniseringen i samhället har gjort att fler söker sig till de större städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö – och att utvecklingen i mindre städer och på glesbygden stannat av som en följd av detta.

Nu har dock pendeln återigen börjat vända. Fler och fler väljer att flytta tillbaka och fler ser de möjligheter som en mindre stad för med sig – positivt affärsklimat, mindre konkurrens, lägre omkostnader och en större trygghet. Falun har under senare år haft en positiv utvecklingskurva och i och med att internet går att använda så är heller inte var företaget har sitt säte avgörande. Det som avgör är istället vad man kan leverera.

Varför välja Falun? 

Om du inte redan är hemmastadd i staden eller i övrigt är bekant med den så finns det några starka argument som talar till dess fördel. Exempelvis följande:

  • Härlig natur. Staden har en naturlig närhet till skogen och genom centrum rinner Faluån som delar in staden i två delar. Det är en rakt igenom vacker stad.
  • Möjlighet till aktiviteter. Lugnet är vida känt och där brukar världscupen i skidor, backhoppningstävlingar och tävlingar i skidskytte hållas. Området är öppet även för motionärer. Sveriges svar på Holmenkollen? Ja, det är det definitivt.
  • Staden har ett modernt sjukhus som har ett väldigt gott rykte.

Bra förbindelser. Dalarnas residensstad har en naturlig närhet till andra städer och orter: Borlänge, Mora, Leksand, Gävle, Västerås och dessutom gör närheten till Norge att många möjligheter öppnas även där. Till Stockholm finns fina förbindelser via tåg.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *