Stor efterfrågan på rörmokare

Stor efterfrågan på rörmokare

Inom yrket rörmokare står många pensionsavgångar för dörren och i och med att allt färre väljer att utbilda sig finns en stor efterfrågan på yrkeskunniga. I Stockholm råder särskilt stor brist men även på andra håll i landet och för den som funderar på att utbilda sig finns goda chanser till jobb, nästan oavsett var man bor.

Färre utbildade

Idag är det många äldre som arbetar som rörmokare och som inom ett par år kommer att gå i pension. Detta i takt med att färre unga väljer att utbilda sig inom området gör att det finns färre verksamma inom yrket än vad efterfrågan kräver. I Stockholm finns en väldig efterfrågan på just rörmokare och dom som är verksamma idag har mycket att göra och räcker tyvärr inte till för alla. På vissa mindre orter gäller samma sak – många försvinner och färre kommer till vilket såklart ställer till med problem. Det finns såklart städer och orter som har en bra balans på efterfrågan och tillgång men generellt sett över hela landet så behövs det fler inom området.

Jobb i hela Sverige

För den som är utbildad rörmokare finns stora möjligheter att själv välja var man vill bo och arbeta. Vill man flytta från en stad till en annan är det i regel inga problem att hitta en ny arbetsgivare. Skulle man dessutom vilja starta en egen firma brukar man kunna klara sig väldigt bra eftersom efterfrågan är så stor. I Stockholm finns trots allt en hel del verksamma men dessa räcker ändå inte till på långa vägar för vad efterfrågan kräver och att driva eget kan vara både roligt och spännande.

Utbilda sig

Vill man utbilda sig till rörmokare i Stockholm kan man göra det redan vid gymnasiet, både på flera skolor i Stockholm men även på dom flesta andra orter. Då läser man ett VVS- och fastighetsprogram för att sedan arbeta som lärling under en period innan man får ta emot sitt yrkesbevis. Man kan även utbilda sig om man tillhör en av dom som redan avslutat gymnasiet. Man kan antingen lära sig yrket genom att gå som lärling men det finns även YH-utbildningar att välja. Utbildar man sig kan man med all säkerhet räkna med att få ett jobb så snart man har avslutat sina studier och det går som tidigare nämnt minst lika bra att starta eget som att ta en anställning hos ett redan befintligt företag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *