Att arbeta som interimchef för inköp

Att arbeta som interimchef för inköp innebär att man inte har något direkt fast arbetsplats, utan att man arbetar projektbaserat. Interim betyder ungefär ”tillfällig lösning” och jobbet innebär alltså, enkelt förklarat, att man kliver in där det finns behov. Det kan vara på ett företag där någon slutat och behöver ersättas snabbt och tillfälligt, eller på ett företag som behöver tillfällig förstärkning under en expansion.

Ett jobb utan fast arbetsplats

Att arbeta som interimchef för inköp innebär i praktiken att man hyr ut sig själv, eller blir uthyrd av ett bemanningsföretag, till företag som har behov av extra kompetens eller arbetskraft under en kortare tid. Med andra ord har man inte en fast arbetsplats utan man jobbar hos olika företag på uppdrag.

Det finns många olika tillfällen då en interimchef för inköp kan behövs på olika typer av företag:

  • Under rekrytering – En rekryteringsprocess kan vara lång – speciellt dom fall där man efterfrågar en speciell kompetens. Letar ett företag efter en inköpschef att anställa kan man anlita en interimchef för inköp under tiden, för att arbetet inte ska stanna av under processen. Det kan handla om veckor eller månader, beroende på företagets behov.
  • Under expansion – Ett företag som växer har inte helt sällan behov av extra arbetskraft. Som interim inköpschef kan man i detta läge bland annat hyras in för att utforma nya inköpsstrategier, förhandla avtal eller för att utbilda företagets befintliga inköpare. Man kan också vara en del av att se vad som behöver förbättras och hjälpa till att genomföra det.

Det kan helt enkelt vara även så att ett företag behöver få in ett par nya ögon under en tid, kanske för att utveckla företaget eller för att det helt enkelt behövs fler personer för att klara av arbetet under en tid.

Marknad för interim inköpschef

För den som har rätt kompetens och gillar tanken på ett flexibelt och varierande arbete finns en relativt bra marknad för att jobba som interim inköpschef. Enligt ett bemanningsföretag som hyr ut interimkonsulter finns en stor efterfrågan i storstäderna samt en relativ stor tillgång. Av dom som finns att tillgå (enligt just detta bemanningsföretag) finns ca 50% i Stockholm och den andra halvan utspritt över landet.

Drygt 69% kan dessutom tänka sig att veckopendla för olika uppdrag – och eftersom man hela tiden arbetar för olika företag kan det vara en fördel om man är flexibel på det sättet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *