Så hittar du ny vegansk catering i Stockholm

Trött på den veganska catering som du brukar välja? Så här hittas nya spännande aktörer i Stockholm!

Samlingssidor – Guider

Det finns flera så kallade samlingssidor över restauranger och krogar i Stockholm. Flera av dessa har filtreringsfunktion vilket innebär att enbart restauranger som har vegansk meny kan visas. Detsamma gäller om de erbjuder catering eller inte. De olika restaurangerna presenteras utifrån utbud, öppettider, kontaktuppgifter och med en kort presentation. I vissa fall kan även gäster lämna omdömen.

Google Maps visar catering i Stockholm

De flesta ser Google som den självklara vägen till information. Vid en sökning som innebär att något lokalt efterfrågas (exempelvis restaurang) kommer även Google Maps att visas i sökresultatet. Detta även om en smalare sökning sker mot exempelvis just ”vegansk catering i Stockholm”.

Även här kan användare lämna omdömen och på detta sätt gynna de restauranger de har anlitat för catering. Det genomsnittliga omdömet visas med stjärnor och statistik visar att företag med högt genomsnittligt omdöme på Google Maps får fler kunder.

Våga fråga…

Det kanske enklaste, snabbaste och säkraste sättet är att fråga på sociala medier så som Twitter eller Facebook. Till mycket stor sannolikhet har någon i vänskapskretsen anlitat en restaurang för catering som de kan rekommendera.

Inte bara klassiska restauranger…

Det är inte bara restauranger som erbjuder catering. Det finns även ett par andra kreativa alternativ.

  • Food Truck
    En food truck är en minibuss där maten lagas och serveras direkt från en lucka på sidan. Dessa brukar vara vanligt förekommande på loppmarknader, vid mässor och festivaler. Men de kan även hyras till en egen fest. Fördelen är ju att ”restaurangen” är helt mobil och därmed kan köras till alla ställen där en bil kan ställas. Oftast innebär hyra av en food truck att även personal följer med som lagar maten. Detta förutsatt att det är en större mängd mat som förväntas serveras.

    Exempelvis är detta en smidig lösning vid ett utomhusbröllop. Istället för att maten ska lagas i en restaurang och sedan transporteras till bröllopsfesten så kommer en food truck och lagar, serverar och tar hand om allt – på plats.

  • Catering via båt
    Det finns ett par (men inte många) företag i Stockholm som erbjuder catering via båt. De kan därmed åka ut till de många öar som finns i skärgården och leverera mat. De större båtarna kan även erbjuda en restaurang på båten – som kan hyras vid ett större event.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *