Coworking spaces i Stockholm är mer flexibla än egna kontor

Som du säkert redan vet jobbar många yrkespersoner idag hemifrån. Detta kan ske antingen på heltid eller på deltid. Just hybridlösningar där de anställda jobbar hemma ibland och ett visst antal dagar i veckan på kontoret blir allt vanligare. Detta gör att coworking spaces i Stockholm är än mer attraktiva för arbetsgivare idag än tidigare. De gör det nämligen möjligt för företag att erbjuda en större flexibilitet och möta det nya lokalbehovet.

Undrar du vilka fördelarna med att hyra kontorsplatser istället för en hel lokal är? Läs då vidare så ger vi dig insikt i uppsidan med denna modell! Här finns mer information som rör coworkingspaces!

Coworking spaces i Stockholm tar flexibiliteten till en ny nivå

Denna lösning har många fördelar, såsom att det är:

  • Flexibelt att kunna hyra de kontorsplatser som krävs.
    Vissa företag har arbetsteam som är väldigt mobila. Det kan till exempel röra sig om försäljningsavdelningar med resande säljare. Men även många andra avdelningar är i dag mer mobila och vissa anställda kanske jobbar hemifrån. Därför behövs sällan lika många skrivbord och stolar som tidigare. Kanske behöver ni inte ens ett alldeles eget kontor? Just flexibiliteten att kunna skala upp och ner antalet platser utifrån det aktuella behovet är en fördel med coworking spaces i Stockholm.
  • Enklare att locka fler kvinnor till arbetsplatsen.
    Kvinnor tar allt mer för sig i företagsvärlden och detta ställer andra krav på dig som arbetsgivare. Numera är nämligen efterfrågan stor på flexibla arbetstider som gör det enklare att få ihop livspusslet. Därför kan du kanske locka fler kvinnor till din mansdominerade arbetsplats genom att erbjuda denna flexibilitet.
  • Mer ekonomiskt att hyra kontorsplatser än en hel lokal.
    En av de allra största fördelarna med coworking spaces i Stockholm är att de erbjuder ett prisvänligt alternativ. Det är nämligen sällan som kontorslokaler används till sin fulla potential. Sannolikheten är stor att dina anställda med jämna mellanrum är lediga, sjuka, arbetar hemifrån eller av andra skäl lyser med sin frånvaro. Risken finns därför att uppemot en tredjedel av stolarna ekar tomma en genomsnittlig arbetsdag. Att hyra enskilda kontorsplatser kan då vara mer prisvärt än att hyra en hel kontorslokal.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *