Vad innebär dagens barnförsäkringar

När man har fått barn är det av stor vikt att skaffa en heltäckande barnförsäkring, för att på så vis skydda barnet om det råkar ut för sjukdom eller en olycka. Att välja mellan olika barnförsäkringar är inte det lättaste. Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på när du ska välja barnförsäkring

Detta bör en barnförsäkring täcka

Vissa försäkringsbolag erbjuder bara en typ av barnförsäkring, medan andra har flera olika att välja bland. Dessa kan täcka olika saker, och premien kan därför skilja sig åt. När man väljer barnförsäkring r det alltså viktigt att man väljer det som täcker familjen och barnens behov, och att man utgår från sina egna förutsättningar. För att en barnförsäkring ska anses bra ska den täcka skydd för både olycksfall och sjukdomar. Det ska exempelvis innebära:

  • Ersättning vid ekonomiskt och medicinsk invaliditet
  • Ersättning vid vård
  • Engångsbelopp vid en mer allvarlig diagnos

Försäkringen ska också innehålla sjukskrivning för äldre barn, om dessa exempelvis behöver vara frånvarande från skola. Det kan också innebära ersättning för sjukhusvistelse.

Tänk på detta om du ska byta barnförsäkring

Att byta till en annan försäkring brukar inte innebära några större problem i de fall där barnet varit frisk och inte råkat ut för någon olycka. Däremot kan det i vissa fall innebära vissa risker om barnet tidigare varit sjuk eller varit drabbad av någon olycka. En ny barnförsäkring som tecknas kommer nämligen inte att täcka sådant som skett förut, och sådant som kan uppkomma senare om en konsekvens av tidigare skador eller sjukdomar. En annan sak som man bör ha koll på, är att om man tecknar en försäkring för äldre barn kan försäkringen innehålla karenstider eller undantag för vissa specifika situationer eller sjukdomar.

Vikten av en bra barnförsäkring

En bra barnförsäkring är viktigt, både för ditt barn och för dig. Sjukdom och skador vid olycksfall kan innebära både långtgående konsekvenser och ekonomiska problem. Med hjälp av en stöttande försäkring kan barnet få den hjälp och stöd som behövs. Den kan också bidra för att lindra sveda och värk, samt långtgående men i form av smärtor eller ärrbildning.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *