Webbnyheter

Jobba som stafettläkare i Sverige eller i Norge

En stafettläkare är helt enkelt en läkare som är uthyrd via ett bemanningsföretag. En sådan yrkesperson är alltså inte anställd av själva vårdgivaren utan istället av bemanningsbolaget. Det finns flera fördelar för såväl dig själv som för uppdragsgivaren med denna lösning. I denna artikel kikar vi lite närmare på fördelarna för dig samt berättar mer om upplägget!

Därför är det lukrativt att arbeta som stafettläkare

Det är såklart viktigt att den vård som ges är jämlik och god. Detta är dock inget som du behöver tumma på när du arbetar som stafettläkare. Dessutom finns det flera fördelar för dig som individ att göra detta. Till exempel kan vi nämna att du:

  • Har ett större självbestämmande över vilka tider du arbetar
  • Kan välja mellan flera olika uppdrag i såväl Sverige som i Norge
  • Får tillgång till en arbetsmiljö som är varierad.

Med det sagt ställs det förstås också höga krav på dig som ska arbeta som stafettläkare. Du behöver till exempel vara flexibel och även vara duktig på att samarbeta. Det är viktigt att du kan sätta dig in i vårdgivarens sätt att arbeta och deras rutiner. Detta för att du på bästa möjliga sätt ska kunna utföra ditt dagliga arbete på plats hos vårdgivaren. Så när du för första gången anländer till en ny uppdragsgivare är det viktigt att du får en ordentlig introduktion. Detta kan du dock räkna med att få om du tar anställning hos ett seriöst bemanningsföretag.

Du behöver inte vara egenföretagare om du inte vill

En fördel med att vara stafettläkare som vi inte har tagit upp ovan rör din anställning. Du kan nämligen välja att fakturera via ett eget företag om du så vill. Detta är dock bara en möjlighet som du har, det är inget absolut krav. Så du behöver inte vara egenföretagare om du så inte vill.

Du kan istället välja att vara anställd av bemanningsföretaget. I sådana fall fungerar upplägget i stort sett som vilken anställning som helst. Den stora skillnaden är att du har en större kontroll över din arbetssituation. Du får dessutom hjälp av bemanningsbolaget med att hitta uppdrag som passar just din profil!

Vill du tycka till?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *