Så får du billigaste företagslarmet

Så får du billigaste företagslarmet

Vill du ha ett företagslarm för att skydda ditt företags egendom men samtidigt vill lägga så lite som möjligt för detta skydd? Här presenteras några punkter på hur du hittar och väljer det billigaste företagslarmet.

  1. Bort med abonnemanget

Det som framförallt kostar med ett företagslarm är det löpande abonnemanget. Kameror, rörelsedetektorer och andra larmdetaljer kan visserligen kosta ett par tusen men det är månadskostnaden som snabbt drar iväg. Att betala 500 kr per månad innebär 6000 kr per år. Betalar du 1500 kr i månaden innebär det 18000 kr per år.

Men kan man välja bort denna service? Ja, men det minskar även säkerheten. Det går exempelvis att välja företagslarm som enbart larmar till din egen telefon. Har du övervakningskamera kan du via en app se vad som händer på kontoret. Är det inbrott kan du själv ringa SOS eller påkalla uppmärksamhet hos företag som ligger i närheten. Detta spar tusentals kronor per år – men då är det upp till att agera när larmet går.

  1. Välj enbart det skydd som du behöver

Företag som säljer företagslarm har ofta färdiga paket med allt från inbrottslarm och brandlarm till övervakningskameror och passersystem. Det kan vara enkelt att välja ett färdigt paket – men behöver du alla detaljerna? Börja med att fundera på vilket skydd som du anser att företaget behöver. Prata sedan med en säljare som kan rekommendera olika säkerhetsdetaljer. Men det är du som i slutändan väljer vilket skydd som önskas. Köp helt enkelt inte mer än som behövs.

  1. Jämför flera operatörer

Det absolut vanligaste är att företagslarm tecknas med tillhörande utryckning. När larmet går kommer alltså väktare att snabbt ta sig till platsen för att se vad som skett. På detta sätt behöver du aldrig oroa dig för vad som händer eller själv behöva agera när larmet utlöses.

Vill man ha larm med uttryckning bör man jämföra priserna hos flera olika larmbolag. Visserligen skiljer det sig i hur mycket man får betala för de olika larmenheterna men det är ändå månadskostnaden som i längden är den stora kostnaden. Se på hur mycket det kostar per år och ställ detta mot olika alternativ. Kom ihåg att vissa larmbolag låter dig hyra ditt företagslarm medan andra säljer det till dig. Det är därmed något som självklart påverkar priset.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *