Så för du över ordrar från WooCommerce till Närkefrakt

Ett plugin till WooCommerce, och konto hos Unifaun, är det enda som behövs för att logistikordrarna ska föras över från E-handelssystemet till Unifaun. På detta sätt kan du direkt få alla ordrar färdiga för utskrift till logistikföretaget Närkefrakt. Integrationsfrågor om Närkefrakt Woocommerce finns tillgängligaa nedan.

Om Närkefrakt

Närkefrakt är ett ”lokalt” transport- och logistikföretag som grundades på 30-talet. På grund av krigsåren fick flera transportföretag det svårt vilket resulterade i att de gick samman under Örebro Åkericentral. År 1996 genomfördes en fusion av Närkefrakt och Örebro Åkericentral som idag heter Närkefrakt. En ekonomisk förening som har över 80 delägare och har logistiklösningar över hela Sverige.

Om WooCommerce

WooCommerce är ett av de vanligaste förekommande E-handelslösningarna för företag som har webbplats i WordPress. Ett gratis plugin som laddas in på webbplatsen och som resulterar i att produkter, betalningslösningar och annan information snabbt kan komma på plats. WooCommerce är gratis att ladda hem och använda. En del plugin, som är tillägg til WooCommerce, kan antingen ha en engångsavgift eller abonnemangsavgift.

Interaktionen mellan WooCommerce och Närkefrakt

För de företag som både använder WooCommerce och Närkefrakt finns mycket stora fördelar att ladda hem det plugin som skapar automatisk överföring av data mellan E-handelsplattformen och logistikplattformen Unifaun, där Närkefrakt kan användas som en av många logistikpartners.

Från kund till logistikorder

Den stora fördelen med att använda detta plugin är att fraktsedlarna helt automatiskt kan skapas utifrån den information som kunden anger.

  • Ordern läggs
    Kunden besöker E-handeln och väljer vilka varor som ska köpas i varukorgen. Därefter går kunden till utcheckning och anger sin leveransadress och betalningsalternativ.

  • Informationen förs över
    Det är i detta läge som informationen, helt automatiskt, förs över till Unifaun via det plugin som interagerar med WooCommerce och Unifaun.

  • Fraktsedlarna kan skrivas ut
    Som handlare behöver du därmed enbart logga in på Unifaun och skriva ut de färdiga fraktsedlarna inför att varorna ska paketeras och skickas iväg.

Kräver API-koppling

Första steget är att ladda hem det plugin som skapar denna automatiska överföring. Det kan laddas hem direkt från WP via deras plugin-katalog. När den är nedladdad och installerad är nästa steg att skapa orderkopplingen. Detta är en tilläggstjänst som behöver aktiveras hos Unifaun. Detta kostar 2500 kr för uppstart och sedan 2000 kr per år. En tjänst som kan startas direkt via Unifaun eller dess samarbetspartners. I inställningarna anges inloggningsuppgifter till Unifaun samt den API-nyckel som kan beställas via kundtjänst. Det är denna nyckel som möjliggör automatisk hämtning av information i E-handelssystemet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *