Jämföra och välja assistansanordnare i Örebro

Med både kooperativ, kommunen och privata assistansanordnare i Örebro kan det upplevas svårt att välja. Vilka alternativ finns och vilken hjälp finns till att välja rätt?

Jämför privata assistansanordnare i Örebro

Har du valt bort kommunen samt kooperativ som alternativ och bestämt dig för att få hjälpen via en privat assistansanordnare? Du är i så fall inte ensam om det valet. De flesta väljer att få hjälp via ett privat företag. I detta fall kan du utnyttja den hjälp som en assistansförmedlare kan erbjuda. De jämför nämligen anordnare och hjälper personer att hitta rätt utifrån deras behov. Däremot är det enbart privata bolag som jämförs, kommunen är inte ett alternativ.

Jämför mot kommunens alternativ

Är du även intresserad av vad Örebro kommun kan erbjuda för hjälp? Kontakta kommunens handläggare så kan du få en förklaring hur de brukar lägga upp processen gällande planering och genomförande. Detta kan sedan ställas mot de bästa privata alternativen (se rubriken ovan). Kommunens handläggare ska även, vid förfrågan, kunna ge dig en lista över samtliga assistansanordnare i Örebro som går att välja på.

Kooperativt alternativ

Ett par procent av de som har personlig assistans väljer att få hjälpen via ett kooperativ. Det är en ekonomisk förening där de administrativa kostnaderna delas tillsammans. Många har en inriktning vilket gör det extra viktigt att ta kontakt med dem och jämföra hur de arbetar och vad de förväntar sig av dig som brukare.

Du kan alltid påverka vid rekrytering

Oavsett vilken assistansanordnare i Örebro som väljs har du alltid rätten att vara med och påverka vilka som ska bli dina assistenter samt även byta assistansanordnare om du inte är nöjd.

  • Du har lämpliga kandidater
    Kanske har du förslag på lämpliga personer som kan vara dina assistenter. Det kan exempelvis vara att du har vänner som har assistans av personer som uppskattas. Nämn detta till din anordnare så kan de kontrollera om personerna kan få arbetet.
  • Du får träffa nya assistenter
    Har du inte några lämpliga kandidater tar din assistansanordnare fram detta varpå du får träffa dem innan de anställs. Här har du chansen att lära känna dem och avgöra om de bör få tjänsten eller inte. Det är nämligen viktigt att du känner dig helt trygg med de personer som ger dig den hjälp du behöver.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *