Vad utmärker en bra infraröd bastu?

Är du sugen på att skaffa en infraröd bastu? Det finns en uppsjö av modeller på marknaden – så det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. De flesta som säljs av svenska återförsäljare är av god kvalitet generellt. Valet handlar till stor del av vad som är rätt just för dig.

Kontrollpanelen

Kanske kan det tyckas som en ganska liten detalj, men kontrollpanelens funktioner och placering kommer att ha en relativt stor påverkan på ditt IR-bastande. Många uppskattar en digital kontrollpanel med funktioner som till exempel:

 • Mp3-spelare
 • Radio
 • Funktionen att styra lampor
 • Funktionen att styra stereo (volym, EQ, exempelvis)
 • Att det finns ett värmereglage

Med alla dessa funktioner placerade på en kontrollpanel som du lätt kommer åt ifrån insidan, blir det lite skönare att luta sig tillbaka. När du väl behöver ändra något, behöver du inte gå ut för att vrida på en ratt eller liknande.

Estetiken

För många är estetiken viktig i en infraröd bastu – för andra är det lite mindre viktigt. Då funktionerna mellan olika modeller är ganska lika varandra kan det dock bli estetiken som avgör vilken infraröd bastu som är bäst just för dig. Faktorer som i hög grad påverkar estetiken är bland annat följande:

 • Materialet.
  Materialet har kanske mer med funktion att göra givetvis – men det innebär också en ganska stor påverkan på utseendet.
 • Dörren.
  Dörren är ganska avgörande för bastuns utseende i sin helhet. De levereras med många olika stilar och material.

Hur många personer?

Planerar du att bada ensam – eller med en vän? Eller klämma in hela familjen i en infraröd bastu? Det är vanligt att se IR-bastur som är till bara för en eller två personer. De är ofta tillverkade för att passa smidigt i hemmet. Med det sagt, så finns det givetvis modeller som är till för större sällskap. Samtidigt verkar kulturen för att basta många tillsammans vara lite mer vanligt förekommande när det kommer till vedeldat.

Priset för en infraröd bastu

Priserna varierar en hel del. Optimalt är om man hittar en infraröd bastu med allt ovan till ett pris som är rätt. En del väljer att köpa byggsatser och bygga själva för att komma undan så billigt som möjligt. Märk väl att priserna kan variera ganska mycket – även inom samma storleksklass.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *