Smaker och vinprovning

På en vinprovning kommer du att lära dig massor om hur smaker fungerar. Du kommer att uppleva hur maten lyfts i kombination med rätt vin och du kommer att få massor av nya kunskaper kring metodiken för att prova vin. Utöka dina kunskaper så att du kan njuta mer av mat och vin i framtiden. I Göteborg finns många olika ställen som erbjuder vinprovning.

Att gå på en vinprovning är för många en ögonöppnande upplevelse. Vinets fantastiska värld kommer att öppna dina ögon och du kommer att få massor av nya kunskaper som gör att du aldrig kan dricka ett vin igen utan att reflektera över vissa saker. Vinprovning i Göteborg är enkelt eftersom det finns så stort utbud. Besök något av alla de ställen som anordnar vinprovning i Göteborg och imponera sedan på dina vänner med dina nya kunskaper.

Mat och vinprovning

Du kommer att få lära dig om det magiska som händer när man lär sig att kombinera mat och vin på rätt sätt. Det handlar om de fem grundsmakerna och hur rätt metodik kan bli nyckeln till att höja smakerna både på vinet och maten. Har du någonsin funderat på vilka grundsmaker som finns i en halstrad pilgrimsmussla? Och att det spelar roll om det stekt i smör eller hur den kryddas? Förmodligen inte, sådana nörderier är bara för vinsnobbar eller? Men faktum är att många blir förvånade över vad som händer när man kombinerar rätt vin med rätt smak. Jag lovar dig att det inte bara är vinsnobbar som kommer att uppskatta när smakerna dansar på tungan.

Doft, druva och distrikt

De tre d:na doft druva och distrikt hjälper dig att hamna rätt i den djungel som vinprovning kan tyckas vara. Efter en vinprovning i Göteborg kommer du att få mängder att nya kunskaper om till exempel vinets ben eller om bouquet eller proveniens. Det kan låta som nonsens men jag lovar dig att en vinprovning i Göteborg kommer att öppna ögonen till en ny värld – vinets underbara värld. De allra flesta vinprovningar i Göteborg hålls av en certifieras sommelier som guidar dig genom de olika områdena. Det är en särskild metodik att prova vin, något som du kommer att få kunskaper om på vinprovningen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *